Mořská štika v listovém těstu
40 min.
Ingredience
- 600gramůMořská štika - filety
- 450gramůListové těsto
- 10gramůOregano sušené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyKari koření
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
103 mg
Postup přípravy
- 1Filety z mořské štiky omyjeme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, oreganem, pokapeme vymačkanou šťávou z citronu.
- 2Na roládu použijeme kupované listové těsto, už rozválené na pláty. Jeden plát rozložíme, na něj položíme připravenou štiku, zavineme do rolády, dokola potřeme máslem, vezmeme další plát a zavineme ještě jednou rybu do listového těsta. Potřeme rozkvedlaným vejcem, dáme do předehřáté trouby péct na 15 - 20 minut.
- 3Upečenou roládu vytáhneme z trouby, krájíme na porce, klademe na talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.