Mořské plody s rajčaty a ořechy
40 min.
Ingredience
- bylinková směs
- na ozdobení
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžícePetržel kudrnka
- 800gramůMořské plody mix
- 2lžíceKoření pěti vůní
- 1,5lžičkySůl
- 5lžicGrappa
- 5lžicOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
943 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
77 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
19 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Směs mořských plodů rozmrazíme, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme odkapat a dáme je do mísy. Posypeme je směsí pěti koření, prolisovaným česnekem, solí a necháme 10 minut odležet.
- 2Omytou pažitku a petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme na misku.
- 3Lístky omytého rozmarýnu a tymiánu drobně pokrájíme, smícháme je v misce s citronovou šťávou a kapary. K bylinkám přimícháme vlašské ořechy, černé a zelené olivy (bez pecek), které jsme pokrájeli na tenká kolečka, nakládaná sušená rajčata v oleji, pokrájené na malé kousky. Vše dobře promícháme.
- 4Ve woku si na rozpáleném oleji orestujeme mořské plody. Po 4-5 minutách je vyjmeme z oleje a dáme na něj bylinkovou směs s olivami a ořechy. Mícháme a smažíme asi 4-5 minut. Pak k bylinkám přidáme mořské plody, promícháme a prohříváme přibližně 2 minuty. Směs mořských plodů nakonec ochutíme grappou, rozdělíme porce na talíře, posypeme pokrájenou pažitkou a petrželovou natí a servírujeme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.