Mořské plody s rýží na víně
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 65mililitrůOlej slunečnicový
- 1šálekRýže jasmínová
- 140mililitrůVíno bílé
- 1565mililitrůVývar rybí
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1kusBazalka
- 200gramůMušle slávky
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme, 2 stroužky česneku prolisujeme, vývar ohřejeme, petrželku nasekáme a z poloviny citronu ostrouháme kůru. Rýži opereme.
- 2Na oleji necháme změknout česnek a cibulku, přidáme rýži a důkladně promícháme, aby se všechna obalila v oleji. Zmírníme oheň, přidáme i víno a mícháme, až se všechno vsákne do rýže. Přilijeme trochu vývaru a opět mícháme do vsáknutí, tak pokračujeme, dokud se nevsákne polovina celého vývaru.
- 3Přimícháme i mořské plody a vaříme je 3 minuty. Přiléváme vývar stejně jako předtím. Poté přidáme i kůru z poloviny citronu, protlak, nasekanou petrželku a lístky bazalky.
- 4Pokrm můžeme ještě dochutit solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.