Mořské ryby se šunkou a paprikou
45 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 800gramůMořská štika - filety
- 4plátkyŠunka parmská
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 1kusPaprika oranžová
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián čerstvý
- 2lžíceBalsamico ocet
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme pokrájené papriky a česnek, přilijeme 2 lžíce vody, podle chuti tymián, pepř a sůl, za občasného míchání směs dusíme přibližně 20 minut, dokud papriky nejsou měkké.
- 3Rybí maso nakrájíme na plátky, ty podle chuti osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do plátku parmské šunky, upevníme párátkem. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej, porce masa smažíme z každé strany přibližně 5 minut, dokud nejsou propečené a nemají zlatavou barvu. Pakje zakryjeme a dáme stranou.
- 4Do pánve s již měkkou paprikou přidáme balsamicový ocet a 5 minut prohříváme. Z masových kousků odstraníme párátka a nakrájíme je na silnější plátky. Podáváme s dušenou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.