Mořský ďas na kari

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K přípravě tohoto jemně nasládlého pokrmu si nejdříve připravíme všechny ingredience. Zeleninu očistíme a omyjeme, jarní zelenou cibulku pokrájíme nadrobno. Bambusové výhonky krájíme na větší kousky. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a posekáme nadrobno. Lístky čerstvé bazalky i petržele rozkrájíme nadrobno. Kůru z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme.
  • 2
    Rybu omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky velikosti sousta, osolíme a opepříme. Obřím krevetám odstraníme hlavičky, nožem nařízneme hřbety a odstraníme černou žilku, poté je dobře omyjeme pod tekoucí vodou.
  • 3
    Ve woku na rozpáleném oleji postupně opečeme do zlatova kousky ryby, krevety i cibulku, přimícháme citronovou kůru. Opečené maso s cibulkou vyjmeme, vložíme do mísy a zakryjeme.
  • 4
    Do woku dáme kokosový krém, za stálého míchání ho pomalu přivedeme k varu a když se bude lesknout jako olej, přimícháme kokosové mléko, červenou kari pastu, piniové ořechy, chilli papričky a bambusové výhonky. Dochutíme rybí omáčkou, bazalkou, promícháme a osladíme.
  • 5
    Opečenou rybu s krevetami vrátíme do omáčky, promícháme, prohřejeme. Podle chuti dosolíme, posypeme krájenou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.