Mořský ďas na kari
55 min.
Ingredience
- omáčka
- 2,25decilitryKokosový krém
- 5decilitrůMléko kokosové
- 1,5lžičkyKari pasta červená
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 80gramůOříšky piniové
- 600gramůMořský ďas
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř citronový
- 6kusůCibulka jarní
- 200gramůBambusové výhonky
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceCitronová kůra
- 8kusůKrevety tygří - loupané
- 6lžicOlej sezamový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1K přípravě tohoto jemně nasládlého pokrmu si nejdříve připravíme všechny ingredience. Zeleninu očistíme a omyjeme, jarní zelenou cibulku pokrájíme nadrobno. Bambusové výhonky krájíme na větší kousky. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a posekáme nadrobno. Lístky čerstvé bazalky i petržele rozkrájíme nadrobno. Kůru z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme.
- 2Rybu omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky velikosti sousta, osolíme a opepříme. Obřím krevetám odstraníme hlavičky, nožem nařízneme hřbety a odstraníme černou žilku, poté je dobře omyjeme pod tekoucí vodou.
- 3Ve woku na rozpáleném oleji postupně opečeme do zlatova kousky ryby, krevety i cibulku, přimícháme citronovou kůru. Opečené maso s cibulkou vyjmeme, vložíme do mísy a zakryjeme.
- 4Do woku dáme kokosový krém, za stálého míchání ho pomalu přivedeme k varu a když se bude lesknout jako olej, přimícháme kokosové mléko, červenou kari pastu, piniové ořechy, chilli papričky a bambusové výhonky. Dochutíme rybí omáčkou, bazalkou, promícháme a osladíme.
- 5Opečenou rybu s krevetami vrátíme do omáčky, promícháme, prohřejeme. Podle chuti dosolíme, posypeme krájenou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.