Mořský ďas na žampionech
30 min.
Ingredience
- 600gramůMořský ďas
- 250gramůRajčata
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůKerblík
- 50gramůPetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybí plátky opláchneme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku, pak hrubě nasekáme. Očistíme houby, pokrájíme, dáme do mísy a zalijeme citronovou šťávou.
- 2V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme houby i s citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na prudkém plameni je asi 3 minuty podusíme. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej společně s máslem, přidáme rybí plátky, osolíme a opepříme a smažíme po obou stranách 5-6 minut. Vyjmeme je a udržujeme teplé mezi dvěma talíři.
- 3Do stejné pánve vhodíme nasekaná rajčata, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na prudším plameni 4 minuty dusíme. Přidáme do pánve s houbami, chvíli je s nimi dusíme a pak přidáme rybí plátky, necháme prohřát a stáhneme pánev z ohně. Hotový pokrm podáváme horký, ozdobený kousky omytého a osušeného kerblíku a petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.