Mořský ďas s mandarinkovou omáčkou

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Pekáč vymastíme olejem. Mořského ďasa omyjeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme.
  • 2
    Česnek očistíme a stroužky překrojíme na polovinu.
  • 3
    Mandarinku a limetky opláchneme horkou vodou a nakrájíme na špalíčky.
  • 4
    Do břišní dutiny mořského ďasa vložíme 2 špalíčky mandarinky a limetky, stroužek česneku, snítku kopru a bazalky. Břicho zajistíme párátkem. Rybu potřeme zbytkem oleje a vložíme s pekáčem do trouby. Pečeme 40 minut.
  • 5
    Na potírání ryby během pečení smícháme 3 lžíce čerstvé mandarinkové šťávy s portským vínem a ohřejeme.
  • 6
    Upečené mořské ďasy servírujeme na talíře, zdobíme najemno nasekanou pažitkou a plátkem limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.