Mořský ďas s mandarinkovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyLimetka
- 3lžíceVíno portské
- 3kusyMandarinky
- 1kilogramMořský ďas
- 1hrstBazalka
- 1hrstKopr čerstvý
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Pekáč vymastíme olejem. Mořského ďasa omyjeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme.
- 2Česnek očistíme a stroužky překrojíme na polovinu.
- 3Mandarinku a limetky opláchneme horkou vodou a nakrájíme na špalíčky.
- 4Do břišní dutiny mořského ďasa vložíme 2 špalíčky mandarinky a limetky, stroužek česneku, snítku kopru a bazalky. Břicho zajistíme párátkem. Rybu potřeme zbytkem oleje a vložíme s pekáčem do trouby. Pečeme 40 minut.
- 5Na potírání ryby během pečení smícháme 3 lžíce čerstvé mandarinkové šťávy s portským vínem a ohřejeme.
- 6Upečené mořské ďasy servírujeme na talíře, zdobíme najemno nasekanou pažitkou a plátkem limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.