Mořský ďas s tamarindem
50 min.
Ingredience
- Obloha
- Příloha
- 1kusCibule
- 750gramůMořský ďas
- 1lžíceOcet jablečný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKurkuma
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1lžičkaPepř cayenský
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžíceVoda pitná
- 85gramůKokosový krém
- 2kusyČesnek
- 2lžíceTamarindová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi si rozehřejeme olej, opečeme na něm dozlatova česnek, přidáme cibuli a opékáme 3-4 minuty, až cibule změkne. Přidáme mletý koriandr a směs minutu mícháme. Polovinu kurkumy, papriku, kajenský pepř a 2 lžíce vody smícháme a přidáme zároveň s polovinou soli na pánev a na slabém ohni opékáme ještě 1-2 minuty.
- 2Na talíř si rozložíme nakrájenou rybu a pokapeme octem. Zbylou sůl a kurkumu smícháme a touto směsí rovnoměrně posypeme rybu, přikryjeme a na 20 minut uložíme do ledničky.
- 3Tamarindovou dřeň smícháme v misce se 2 lžícemi vroucí vody a necháme vodu chvíli působit. Když se část dřeně rozpustí a začnou se z ní vydělovat semena, rozpuštěnou dřeň protlačíme sítem a semena a tuhé části nepoužijeme.
- 4Kokosový krém, teplou vodu a prolisovaný tamarind dáme do pánve a mícháme, dokud se nám kokosový krém nerozpustí. Pak přidáme kousky ryby i se šťávou, která nám na talíři zůstala, a 4-5 minut vaříme.
- 5Na talíře rozdělíme vařenou rýži a na ni upravíme kousky ryby s omáčkou, ozdobíme snítkou koriandru a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.