Mořský ďas s tamarindem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi si rozehřejeme olej, opečeme na něm dozlatova česnek, přidáme cibuli a opékáme 3-4 minuty, až cibule změkne. Přidáme mletý koriandr a směs minutu mícháme. Polovinu kurkumy, papriku, kajenský pepř a 2 lžíce vody smícháme a přidáme zároveň s polovinou soli na pánev a na slabém ohni opékáme ještě 1-2 minuty.
  • 2
    Na talíř si rozložíme nakrájenou rybu a pokapeme octem. Zbylou sůl a kurkumu smícháme a touto směsí rovnoměrně posypeme rybu, přikryjeme a na 20 minut uložíme do ledničky.
  • 3
    Tamarindovou dřeň smícháme v misce se 2 lžícemi vroucí vody a necháme vodu chvíli působit. Když se část dřeně rozpustí a začnou se z ní vydělovat semena, rozpuštěnou dřeň protlačíme sítem a semena a tuhé části nepoužijeme.
  • 4
    Kokosový krém, teplou vodu a prolisovaný tamarind dáme do pánve a mícháme, dokud se nám kokosový krém nerozpustí. Pak přidáme kousky ryby i se šťávou, která nám na talíři zůstala, a 4-5 minut vaříme.
  • 5
    Na talíře rozdělíme vařenou rýži a na ni upravíme kousky ryby s omáčkou, ozdobíme snítkou koriandru a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.