Mořský ďas ve smetanové omáčce s vínem a pórkem
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyPórek
- 4lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaŠafrán
- 1kusMrkev kořen
- 75mililitrůZakysaná smetana
- 250mililitrůVíno bílé
- 1,5kilogramyMořský ďas
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitronová tráva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
9 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odstraníme vnější vrstvu z citronely a niťový vršek a bílou kulatou část nakrájíme nadrobno.
- 2V pánvi se silným dnem rozpálíme olej.
- 3Kostičky rybího masa obalíme v mletém pepři a 3 minuty smažíme po jedné straně, dokud není maso průhledné.
- 4Poté osmahneme z druhé strany, přidáme nakrájený pórek, mrkev, šafrán, víno a citronelu. Přivedeme k varu a 8 minut vaříme, dokud není ryba hotová.
- 5Rybu s pórkem rozložíme na mísu a udržujeme teplou.
- 6Přivedeme k varu omáčku a zmírníme teplotu. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut, dokud se třetina omáčky nevypaří.
- 7Odstavíme pánev, přidáme citrónovou šťávu a dochutíme.
- 8Přelijeme omáčkou rybu a ozdobíme petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.