Mořský ďas ve smetanové omáčce s vínem a pórkem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
9 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odstraníme vnější vrstvu z citronely a niťový vršek a bílou kulatou část nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvi se silným dnem rozpálíme olej.
  • 3
    Kostičky rybího masa obalíme v mletém pepři a 3 minuty smažíme po jedné straně, dokud není maso průhledné.
  • 4
    Poté osmahneme z druhé strany, přidáme nakrájený pórek, mrkev, šafrán, víno a citronelu. Přivedeme k varu a 8 minut vaříme, dokud není ryba hotová.
  • 5
    Rybu s pórkem rozložíme na mísu a udržujeme teplou.
  • 6
    Přivedeme k varu omáčku a zmírníme teplotu. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut, dokud se třetina omáčky nevypaří.
  • 7
    Odstavíme pánev, přidáme citrónovou šťávu a dochutíme.
  • 8
    Přelijeme omáčkou rybu a ozdobíme petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.