Mořský ďas z Istrie
40 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 800gramůMořský ďas
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5kusůHřebíček
- 50mililitrůMartell cognac
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVývar rybí
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 100mililitrůOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pokrájíme rybí plátky na větší kusy, omyjeme je a osušíme utěrkou. Oloupeme cibulí a stroužek česneku a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, obalíme kusy ryb v mouce, přebytečnou mouku z nich setřeseme a smažíme je po obou stranách 4-5 minut. Osolíme je a opepříme, přelijeme koňakem, zahřejeme ho a zapálíme. Kusy ryb vyjmeme z pánve a udržujeme teplé mezi 2 talíři.
- 2Ve stejné pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekaný česnek a nasekanou cibuli, aniž bychom je nechali zbarvit. Přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Přidáme rajčatový protlak rozmíchaný v částečně ohřátém rybím vývaru, citronovou šťávu, hřebíčky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a na středním plameni vše dusíme asi 15 minut.
- 3Přidáme do omáčky kusy rybího masa, trochu je prohřejeme, potom je přemístíme na servírovací mísu a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.