Mořský jazyk s kaštany
50 min.
Ingredience
- 800gramůFilé z mořského jazyka
- 3lžíceCitronová šťáva
- 250mililitrůVíno bílé
- 500gramůKaštany jedlé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůMascarpone
- 25gramůPetržel - nať
- 10gramůBazalka
- 10gramůTymián čerstvý
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
47 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Potom zhruba 2 hodiny marinujeme ve 200 ml bílého vína.
- 2Kaštany oloupeme, jemně posekáme a asi 3 minuty pražíme na pánvi bez tuku. Necháme vychladnout. Smícháme se žloutkem.
- 3Vyjmeme filety z marinády a osušíme. Osolíme a opepříme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme máslem. Předehřejeme troubu na 200 °C.
- 4Rybí plátky potřeme kaštanovou směsí, srolujeme a sepneme párátky.
- 5Porce naskládáme do pekáče. Mascarpone smícháme se zbytkem bílého vína a nasekanými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.
- 6Rozdělíme mascarpone na jednotlivé porce a zapékáme v troubě na prostředním roštu zhruba 20 minut. Zdobíme lístky šalvěje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.