Mořský jazyk s kaštany

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
47 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Potom zhruba 2 hodiny marinujeme ve 200 ml bílého vína.
  • 2
    Kaštany oloupeme, jemně posekáme a asi 3 minuty pražíme na pánvi bez tuku. Necháme vychladnout. Smícháme se žloutkem.
  • 3
    Vyjmeme filety z marinády a osušíme. Osolíme a opepříme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme máslem. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  • 4
    Rybí plátky potřeme kaštanovou směsí, srolujeme a sepneme párátky.
  • 5
    Porce naskládáme do pekáče. Mascarpone smícháme se zbytkem bílého vína a nasekanými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.
  • 6
    Rozdělíme mascarpone na jednotlivé porce a zapékáme v troubě na prostředním roštu zhruba 20 minut. Zdobíme lístky šalvěje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.