Mořský jazyk Saint-Germain
50 min.

Ingredience
- 600gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůStrouhanka
- 600gramůBrambory
- 50mililitrůOmáčka rybí
- 200mililitrůOmáčka tatarská
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
70 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z ryby použijeme pouze filety.
- 2Rozpustíme máslo, ve kterém osolené a opepřené kousky ryby namočíme a potom obalíme ve strouhance. Tento postup 2x opakujeme.
- 3Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a obalené kousky usmažíme z obou stran dozlatova.
- 4Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Usmažíme na stejné pánvi jako rybu. Podáváme s tatarskou omáčkou, do které nakapeme trochu rybí omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.