Mořský jazyk ve sladkokyselé omáčce
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 120gramůOřechy lískové
- 50gramůHrozinky
- 230gramůRajčata
- 2lžíceOcet vinný červený
- 150mililitrůVoda pitná
- 3lžícePetržel - nať
- 250dekagramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 50gramůOříšky piniové
- 1kusKopr čerstvý
- 1hrnekOlej olivový
- 1hrnekMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůMořský jazyk
- 0,5kilogramBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1787 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
130 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
27 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu olivového oleje, vložíme do něj 2 omyté, papírovými utěrkami osušené a moukou zaprášené rybí filety, smažíme 5-6 minut, pak je zabavíme nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a stejným způsobem osmažíme zbývající dva filety.
- 2Vezmeme si hlubokou pánev, rozehřejeme na ní 2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, opékáme ji 7-8 minut, přidáme rozinky, lískové a piniové oříšky a směs ještě 1-2 minuty opékáme. Přidáme rajčata a ještě asi 5 minut podusíme. Pak přidáme ocet a vaříme zvolna 5 minut. Přidáme petrželku, vodu, sůl, pepř a dalších 5 minut zahříváme. Přidáme rybu a na mírném ohni ji 10 minut prohřejeme.
- 3Když je pokrm hotový, servírujeme ho s vařenými bramborami a fazolkami, ozdobený koprem a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.