Mořský jazyk ve sladkokyselé omáčce

65 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1787 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
130 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
27 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na velké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu olivového oleje, vložíme do něj 2 omyté, papírovými utěrkami osušené a moukou zaprášené rybí filety, smažíme 5-6 minut, pak je zabavíme nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a stejným způsobem osmažíme zbývající dva filety.
  • 2
    Vezmeme si hlubokou pánev, rozehřejeme na ní 2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, opékáme ji 7-8 minut, přidáme rozinky, lískové a piniové oříšky a směs ještě 1-2 minuty opékáme. Přidáme rajčata a ještě asi 5 minut podusíme. Pak přidáme ocet a vaříme zvolna 5 minut. Přidáme petrželku, vodu, sůl, pepř a dalších 5 minut zahříváme. Přidáme rybu a na mírném ohni ji 10 minut prohřejeme.
  • 3
    Když je pokrm hotový, servírujeme ho s vařenými bramborami a fazolkami, ozdobený koprem a plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.