Mořský okoun pečený

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
846 mg
Cukr
43 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z ryby seškrábeme šupiny a odřízneme ostré ploutve. Po obou stranách několikrát úhlopříčně nařízneme. Promyjeme a osušíme. Do břišní dutiny dáme po snítce rozmarýnu a několik plátků citronu. Dáme ryby do pekáčku s 2 lžičkami oleje a na rozpáleném grilu je pečeme z každé strany 5 minut.
  • 2
    V hmoždíři rozmělníme kapary, sůl a česnek s troškou vody. Bobkové listy rozdrtíme a snítky rozmarýnu dáme do jedné mísy. Přidáme směs s česnekem, citronovou šťávou a olejem a též rozmělníme. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Rybu dáme na servírovací mísu a odstraníme kůži. Naběračkou přelijeme rybu trochou omáčky a zbytek podáváme odděleně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.