Mořský okoun pečený
30 min.

Ingredience
- 1,4kilogramyOkouník mořský
- 4špetkyRozmarýn čerstvý
- 0,5kusCitrony
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyKapary
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
846 mg
Cukr
43 mg
Postup přípravy
- 1Z ryby seškrábeme šupiny a odřízneme ostré ploutve. Po obou stranách několikrát úhlopříčně nařízneme. Promyjeme a osušíme. Do břišní dutiny dáme po snítce rozmarýnu a několik plátků citronu. Dáme ryby do pekáčku s 2 lžičkami oleje a na rozpáleném grilu je pečeme z každé strany 5 minut.
- 2V hmoždíři rozmělníme kapary, sůl a česnek s troškou vody. Bobkové listy rozdrtíme a snítky rozmarýnu dáme do jedné mísy. Přidáme směs s česnekem, citronovou šťávou a olejem a též rozmělníme. Osolíme a opepříme.
- 3Rybu dáme na servírovací mísu a odstraníme kůži. Naběračkou přelijeme rybu trochou omáčky a zbytek podáváme odděleně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.