Mořský okoun s bylinkami
60 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusČesnek
- 2kusyCibule
- 400gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 2lžícePetržel kudrnka
- 600gramůOkoun - filety
- 1kusCitron
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Malé oloupané brambory rozkrojíme, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, položíme na plech s pečicím papírem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C. Po 30-35 minutách zkusíme, zda jsou brambory upečené dokřupava.
- 2Než se brambory upečou připravíme nízkou keramickou misku, narovnáme do ní 2 rozkrojené mořského okouny (nebo 4 filety bílé ryby bez kostí), zasypeme citronovou kůrou, tenkými plátky zelené cibulky, prolisovaným česnekem, čerstvě nasekanou petrželkou a zakapeme citronovou šťávou. Do solíme a do pepříme podle chuti. Přikryté alobalem pečeme 20-25 minut, až jsou ryby propečené. Opékané brambory, vypečená šťáva a dušené fazolky podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.