Mořský okoun s bylinkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé oloupané brambory rozkrojíme, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, položíme na plech s pečicím papírem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C. Po 30-35 minutách zkusíme, zda jsou brambory upečené dokřupava.
  • 2
    Než se brambory upečou připravíme nízkou keramickou misku, narovnáme do ní 2 rozkrojené mořského okouny (nebo 4 filety bílé ryby bez kostí), zasypeme citronovou kůrou, tenkými plátky zelené cibulky, prolisovaným česnekem, čerstvě nasekanou petrželkou a zakapeme citronovou šťávou. Do solíme a do pepříme podle chuti. Přikryté alobalem pečeme 20-25 minut, až jsou ryby propečené. Opékané brambory, vypečená šťáva a dušené fazolky podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.