Mořský okoun s olivovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 450gramůŠpagety, Makarony
- 1lžíceOlej olivový
- 8plátkůOkouník mořský
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 2lžíceKapary
- 175gramůOlivy zelené
- 4lžíceBalsamico ocet
- 3decilitryVývar rybí
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si olivovou omáčku - ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou šalotku a smažíme 4 minuty. Poté vmícháme nasekané vypeckované olivy, kapary a 3 minuty smažíme. Přilijeme do pánve balzámový ocet, rybí vývar a přivedeme k varu. Vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Osolíme polovinou dávky soli, opepříme, vmícháme citronovou šťávu a sundáme pánev z ohně a udržujeme teplé.
- 2Osolenou vodu ve velkém hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olivový olej a vaříme zhruba 12 minut na skus.
- 3V mezičase v předehřátém grilu opečeme rybí medailonky cca 4 minuty z každé strany.
- 4Těstoviny scedíme a podáváme s grilovanými medailonky a olivovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.