Mořský okoun s olivovou omáčkou

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si olivovou omáčku - ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou šalotku a smažíme 4 minuty. Poté vmícháme nasekané vypeckované olivy, kapary a 3 minuty smažíme. Přilijeme do pánve balzámový ocet, rybí vývar a přivedeme k varu. Vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Osolíme polovinou dávky soli, opepříme, vmícháme citronovou šťávu a sundáme pánev z ohně a udržujeme teplé.
  • 2
    Osolenou vodu ve velkém hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olivový olej a vaříme zhruba 12 minut na skus.
  • 3
    V mezičase v předehřátém grilu opečeme rybí medailonky cca 4 minuty z každé strany.
  • 4
    Těstoviny scedíme a podáváme s grilovanými medailonky a olivovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.