Mořský okoun se šťovíkem
23 min.
Ingredience
- 500gramůOkoun mořský
- 30gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 400gramůBrokolice
- 30gramůŠťovík
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1decilitrOlej olivový
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
65 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Brokolici rozebereme na malé růžičky a v hrnci dáme vařit osolenou vodu. Rybí maso vykostíme, naporcujeme a ostrým nožem uděláme v kůži hluboké zářezy. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji na pánvi opékáme nejprve kůží dolů 3 minuty, po otočení asi necelou minutu, přendáme na tác a zakryjeme alobalem.
- 2Zatímco se ryba opéká, vhodíme do vroucí osolené vody brokolici, povaříme 2 minuty a scedíme. Přendáme do mísy, pokapeme olejem a zakryjeme, aby zůstala teplá.
- 3Na másle usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem, krátce povaříme, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme a do již odstavené omáčky vmícháme žloutky a polovinu nadrobno nasekaného šťovíku. Brokolici rozdělíme na jednotlivé talíře, navrch položíme porci ryby, dokola zalijeme omáčkou a posypeme zbývajícím nasekaným šťovíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.