Mořský okoun se zeleninou
105 min.
Ingredience
- Zálivka
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicBazalka
- 2stroužkyČesnek
- Zeleninová směs
- 1kusCibule
- 1kusLilek
- 2kusyCuketa
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicBazalka
- 1lžíceSůl mořská
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusPaprika zelená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůOkoun - filety
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a papriku nakrájíme na kousky a na přibližně velké kousky nakrájíme i lilek a cukety, posypeme solí a necháme 30 minut odpočinout, dokud nepustí šťávu. Potom opláchneme pod studenou tekoucí vodou a za pomoci papírových utěrek osušíme.
- 2Cibuli a česnek opékáme 10 minut na mírném ohni v hrnci s rozehřátým olejem, potom přidáme papriky, cukety a lilek, osolíme, opepříme, zamícháme a přiklopené velmi zvolna dusíme 30 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 15 minut.
- 3Zálivku připravíme mírným rozmixováním bazalky, česneku a poloviny olivového oleje. Potom vmícháme zbývající olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a odložíme.
- 4Na pánvi rozehřáté na vysokou teplotu opékáme 3-4 minuty z každé strany osolené, opepřené a trochou oleje potřené filety z mořského okouna. Nejdříve opékáme stranu z kůží a rybu obracíme velmi opatrně, aby se nám nerozpadla.
- 5Na talíře rozdělíme zeleninovou směs, do které jsme ještě vmíchali bazalku, na ni položíme rybu, okolo nalijeme zálivku a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.