Mořský okouník podávaný s fazolkami
50 min.
Ingredience
- 800gramůOkouník mořský
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 1kusŠalotka
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 50gramůPetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaSaturejka
- 0,5kusCitrony
- 0,5kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plátky mořského okouníka omyjeme a osušíme. Pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu.
- 2Fazolky omyjeme a odstraníme z nich vlákna. Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno a přidáme na olej. Necháme ji zesklovatět. Pak na olej přihodíme nasekaný fenykl, saturejku a nakrájené fazolky. Osolíme, opepříme a zalijeme drůbežím vývarem. Dusíme 15 minut.
- 3Pak na fazolky přidáme plátky ryby, přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dalších 15 minut. Před podáváním nadrobno nasekáme petrželku a rybu zasypeme čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.