Mořský okouník se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 600gramůOkouník mořský
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůCeler bulvový
- 250gramůPórek
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůMrkev kořen
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce ryby osušíme, pokapeme octem, osolíme a opepříme.
- 2Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu chvíli podusíme na másle, osolíme a zalijeme vínem. Přidáme omytý pórek nakrájený na kolečka a dusíme ještě 5 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
- 34 čtverce alobalu potřeme máslem a položíme na ně porce okouníka. Pokryjeme podušenou zeleninou a alobal uzavřeme.
- 4Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.