Mořský vlk s citronovou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
51 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z vlka dobře omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme.
  • 2
    Na rozpáleném oleji smažíme, nejprve kůží dolů. Na závěr vložíme do pánve (ne na filety) cukr, necháme rozpustit a vmícháme citronovou šťávou. Nejlépe smícháme kroužením pánve, filety poté obracíme ve vzniklé omáčce.
  • 3
    V mezičase v osolené vodě uvaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory do měkka. Máslo s olejem rozpustíme.
  • 4
    Uvařené brambory slijeme, necháme jen trochu vody. K bramborám vlijeme máslo s olejem a rozmixujeme dohladka.
  • 5
    Rybu podáváme s bramborovou kaší, sypeme drobně pokrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.