Mořský vlk s citronovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 2kusyMořský vlk filety
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceCukr třtinový
- 4lžíceCitronová šťáva
- Na kaši
- 300gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej olivový
- 0,25lžičkaSůl
- Na ozdobu
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
51 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Filety z vlka dobře omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme.
- 2Na rozpáleném oleji smažíme, nejprve kůží dolů. Na závěr vložíme do pánve (ne na filety) cukr, necháme rozpustit a vmícháme citronovou šťávou. Nejlépe smícháme kroužením pánve, filety poté obracíme ve vzniklé omáčce.
- 3V mezičase v osolené vodě uvaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory do měkka. Máslo s olejem rozpustíme.
- 4Uvařené brambory slijeme, necháme jen trochu vody. K bramborám vlijeme máslo s olejem a rozmixujeme dohladka.
- 5Rybu podáváme s bramborovou kaší, sypeme drobně pokrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.