Mořský vlk s fenyklovým pyré a rajčatovou směsí
40 min.
Ingredience
- Fenyklové pyré
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 1stroužekČesnek
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 25mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40mililitrůPernod
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- Rajčatová směs
- 25mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 150gramůRajčata
- 50mililitrůVíno bílé
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 158gramůBazalka
- Ryba:
- 500gramůMořský vlk
- 8gramůSůl mořská
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramAnýz mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety osolíme, opepříme, posypeme mletým anýzem, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme z obou stran - jako první ze strany s kůží.
- 2V jiné pánvi na oleji orestujeme pokrájený fenykl, přisypeme prolisovaný česnek, posekaný rozmarýn, osolíme, opeříme, přilijeme smetanu a povaříme asi 8 minut do zhoustnutí. Zjemníme máslem, zakápneme likérem, promícháme a odstavíme.
- 3V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nakrájenou šalotku a česnek, pokrájená rajčata, posekané lístky bazalky, ochutíme citronovou šťávou, bílým vínem, osolíme, opepříme, prohřejeme a ihned odstavíme.
- 4Dopostřed talíře upravíme fenyklové pyré, přiložíme porce ryby, kolem ozdobíme rajčatovou směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.