Mořský vlk s limetkovou omáčkou

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1079 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
94 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a na grilovacím tácu je 10 minut opékáme dozlatova z obou stran. Zatím si v mixéru uděláme limetkovou omáčku. Vložíme žloutky, prolisovaný česnek, sůl, limetkovou šťávu a rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pozvolna přiléváme olej, dokud se nevytvoří hladký krém.
  • 2
    Hotové brambory sejmeme z grilu a uchováme v teple. Mořského vlka nakrájíme na porce a povrch upravíme hlubokými zářezy, do kterých vetřeme olej, sůl a pepř. Grilujeme 5 minut z každé strany, podáváme s bramborami a limetkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.