Mořský vlk s limetkovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 800gramůMořský vlk
- 500gramůBrambory
- 40mililitrůOlej olivový
- 4gramySůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Na omáčku
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 300mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůLimetková šťáva
- 4gramySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1079 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
94 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a na grilovacím tácu je 10 minut opékáme dozlatova z obou stran. Zatím si v mixéru uděláme limetkovou omáčku. Vložíme žloutky, prolisovaný česnek, sůl, limetkovou šťávu a rozmixujeme. Při zapnutém mixéru pozvolna přiléváme olej, dokud se nevytvoří hladký krém.
- 2Hotové brambory sejmeme z grilu a uchováme v teple. Mořského vlka nakrájíme na porce a povrch upravíme hlubokými zářezy, do kterých vetřeme olej, sůl a pepř. Grilujeme 5 minut z každé strany, podáváme s bramborami a limetkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.