Mořský vlk s rizotem a cuketou
60 min.
Ingredience
- 200gramůMořský vlk
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 120gramůRýže Arborio
- 50gramůŠalotka
- 50gramůSýr Parmezán
- 70mililitrůVíno bílé
- 1gramŠafrán
- 200gramůCuketa
- 50mililitrůVývar rybí
- 3gramyKari koření
- 50gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 150gramůVývar slepičí
- 90gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořského vlka osolíme, opepříme, šalotku nakrájíme nadrobno, parmezán nastrouháme, cuketu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme filety kůží dolů, zprudka osmahneme, zmírníme oheň, filety obrátíme a zvolna smažíme doměkka. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme rýži, orestujeme, podlijeme bílým vínem, drůbežím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a zvolna vaříme, až se tekutina celá vsákne. Nakonec rýži promícháme s parmezánem.
- 2V rendlíku roztavíme 50 gramů másla, přisypeme cuketu, osmahneme, podlijeme rybím vývarem, smetanou, okořeníme pepřem, kari kořením, osolíme a vyvaříme dohusta.
- 3Porce ryby upravíme na talíře, doplníme rizotem a ozdobíme cuketovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.