Mořský vlk s rizotem a cuketou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z mořského vlka osolíme, opepříme, šalotku nakrájíme nadrobno, parmezán nastrouháme, cuketu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme filety kůží dolů, zprudka osmahneme, zmírníme oheň, filety obrátíme a zvolna smažíme doměkka. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme rýži, orestujeme, podlijeme bílým vínem, drůbežím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a zvolna vaříme, až se tekutina celá vsákne. Nakonec rýži promícháme s parmezánem.
  • 2
    V rendlíku roztavíme 50 gramů másla, přisypeme cuketu, osmahneme, podlijeme rybím vývarem, smetanou, okořeníme pepřem, kari kořením, osolíme a vyvaříme dohusta.
  • 3
    Porce ryby upravíme na talíře, doplníme rizotem a ozdobíme cuketovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.