Mořský vlk v bramborové košilce
50 min.

Ingredience
- 40mililitrůOlej olivový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůBrambory
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 600gramůMořský vlk
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety osušíme, pokapeme šťávou z 1 citrónu, okořeníme solí a pepřem. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a vějířovitě je rozložíme na filety. V pánvi zahřejeme olivový olej, opatrně do něj vložíme ryby bramborami směrem dolů a 4 minuty opékáme, pak ryby otočíme, pánev přemístíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut při 160 °C. V pánvi zahřejeme máslo, přidáme bylinky a zbývající citrónovou šťávu, okořeníme solí a pepřem. Ryby rozdělíme na talíře a přelijeme horkou bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.