Moules marinieres

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky vložíme na 30 minut do osolené vody. Poté je opláchneme studenou vodou a kartáčkem z nich očistíme případný písek. Nožíkem odstraníme tzv. vousy (byssová vlákna). Slávky, které mají polámané schránky a ty, které se po zaťukání nožem na schránku neuzavřou, vyhodíme. Jsou pravděpodobně mrtvé a mohly by být zkažené.
  • 2
    Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme napůlený česnek a při střední teplotě za stálého míchání opékáme asi 3 minuty, aby ochutil olej. Poté jej vyjmeme.
  • 3
    Přidáme do hrnce nakrájená rajčata i se šťávou, víno, nadrobno nakrájenou petrželku a oregano. Přikryjeme pokličkou a směs zvolna 5 minut vaříme, aby se chuti prolnuly.
  • 4
    Vložíme do směsi slávky, přikryjeme a vaříme asi 5-8 minut. Hrncem občas potřeseme a průběžně kontrolujeme, jestli se slávky otevírají. Slávky naběračkou s otvory vyjmeme do misky a uzavřené odstraníme.
  • 5
    Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a přelijeme s ní vyjmuté slávky. Ozdobíme nakrájenou petrželkou. Vhodnou přílohou je francouzská bageta.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.