Mozeček na sardelovém másle

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
669 mg
Cukr
215 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí (nebo vepřové) mozečky spaříme a očistíme. Povaříme je v osolené vodě s octem, očištěnou kořenovou zeleninou, citronovou kůrou a pepřem 20-25 minut. Uvařené mozečky necháme vychladnout ve vývaru.
  • 2
    Zapékací mísu dobře vymažeme máslem smíchaným se sardelovou pastou, urovnáme do ní mozečky, potřeme je zbylým máslem a posypeme strouhankou.
  • 3
    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.