Mozeček na sardelovém másle
65 min.

Ingredience
- 500gramůTelecí mozek
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 100gramůZelenina kořenová
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 20gramůSardelová pasta
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
669 mg
Cukr
215 mg
Postup přípravy
- 1Telecí (nebo vepřové) mozečky spaříme a očistíme. Povaříme je v osolené vodě s octem, očištěnou kořenovou zeleninou, citronovou kůrou a pepřem 20-25 minut. Uvařené mozečky necháme vychladnout ve vývaru.
- 2Zapékací mísu dobře vymažeme máslem smíchaným se sardelovou pastou, urovnáme do ní mozečky, potřeme je zbylým máslem a posypeme strouhankou.
- 3Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.