Mozečky po mlynářsku
55 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 2kusyTelecí mozek
- 1lžičkaSůl
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 0,25šálekOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Mozečky vložíme asi na 1 hodinu do vody s octem. Potom je propláchneme, odblaníme, znovu opláchneme a povaříme 10 minut v osolené vodě se svazkem bylinek.
- 2Vodu slijeme, osušené a vychladlé mozečky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme na rozehřátém másle.
- 3Na talířích obložíme mozečky plátky citronu a posypeme je nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.