Mozzarella s rozmarýnovým želé a houbami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želé připravíme tak, že do hrnce dáme 1 lžíci rozmarýnu, pokrájená jablka, 100 ml vody a vaříme 30 minut. Poté přidáme 1 stroužek česneku, přilijeme ocet a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přecedíme a necháme do druhého dne odstát.
  • 2
    Druhý den želé z cedníku dáme zpět do hrnce, přidáme cukr a 1 lžíci rozmarýnu. Povaříme na prudkém ohni dvakrát po 5 minutách. Nakonec dáme do lednice vychladnout.
  • 3
    Mezitím dáme do hrnce máslo, nakrájené houby, zbytek rozmarýnu, česnek, citronovou šťávu a 5 minut povaříme. Přilijeme sherry a houby uvaříme. Alkohol se mezitím vypaří. Poté dáme houby na 4 talíře. Do vývaru přidáme 100 ml vody, sůl a pepř a při vysoké teplotě omáčku zredukujeme. Na houby dáme plátek mozzarelly a přelijeme omáčkou a na každou mozzarellu dáme 1 lžíci želé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.