Mozzarella s rozmarýnovým želé a houbami
75 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 350gramůHlíva ústřičná
- 3lžíceRozmarýn čerstvý
- 3kusyČesnek
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 100mililitrůSherry brandy
- 200mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůMozzarella
- 250gramůJablka
- 100mililitrůOcet vinný
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Želé připravíme tak, že do hrnce dáme 1 lžíci rozmarýnu, pokrájená jablka, 100 ml vody a vaříme 30 minut. Poté přidáme 1 stroužek česneku, přilijeme ocet a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přecedíme a necháme do druhého dne odstát.
- 2Druhý den želé z cedníku dáme zpět do hrnce, přidáme cukr a 1 lžíci rozmarýnu. Povaříme na prudkém ohni dvakrát po 5 minutách. Nakonec dáme do lednice vychladnout.
- 3Mezitím dáme do hrnce máslo, nakrájené houby, zbytek rozmarýnu, česnek, citronovou šťávu a 5 minut povaříme. Přilijeme sherry a houby uvaříme. Alkohol se mezitím vypaří. Poté dáme houby na 4 talíře. Do vývaru přidáme 100 ml vody, sůl a pepř a při vysoké teplotě omáčku zredukujeme. Na houby dáme plátek mozzarelly a přelijeme omáčkou a na každou mozzarellu dáme 1 lžíci želé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.