Mražený voňavý ořecho-čokoládový koláč
20 min.
Ingredience
- 150gramůMandle
- 100gramůOřechy vlašské
- 50gramůSezam - semena
- 1špetkaSůl mořská
- 1lžícesirup agávový
- 60mililitrůVoda pitná
- 100gramůKarob
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1lžíceMaca prášek
- 2kusyDatle medjool
- 2kusyFíky čerstvé
- 1kusVanilkový lusk
- 3lžíceOlej kokosový
- 2lžíceOříšky piniové
- 3lžíceČokoláda 70% kakao
- 50gramůKonopné semínko loupané
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
73 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
28 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Pokrájené loupané mandle, vlašské ořechy, konopná semínka a sezam dáme do mixéru. Přidáme k nim sůl, sirup, vodu, karobový prášek, strouhaný kokos, prášek maca a vše rozmixujeme. Během mixování přidáme na kousky pokrájené omyté datle, čerstvé omyté fíky, zrníčka z jednoho vanilkového lusku a olej. Mixujeme do doby, až budeme mit polohusté, hladké těsto.
- 2Těsto dáme na vál, přidáme k němu na malé kousky pokrájenou kvalitní čokoládu, pokrájené piniové oříšky a vše zpracujeme. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem. Těsto na vále rozválíme na placku, opatrně ji dáme do připravené formy, uhladíme ji a vložíme na hodinu do mrazničky.
- 3Po hodině koláč nakrájíme na porce a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.