Mrkev na česneku
45 min.
Ingredience
- 600gramůMrkev kořen
- 60gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaDroždí sušené
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev podusíme v troše osolené vody do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a za stálého míchání na ní zprudka osmahneme česnek utřený se solí, pepř a nasekanou petrželku. Přidáme mrkev, sušené droždí a dusíme tak dlouho, až bude mrkev úplně měkká. Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.