Mrkev v limetkovém másle s vepřovými medailonky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Posypeme ji cukrem, a když zkaramelizuje, zalijeme limetkovou šťávou. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a limetkovou kůru. Podusíme pod pokličkou asi 8 minut. Potom přidáme na kolečka nakrájené cibulky, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.
  • 2
    Omyté, osušené maso nakrájíme na malé medailonky, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty. Přidáme lístky šalvěje a krátce osmahneme.
  • 3
    Medailonky se zeleninou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.