Mrkev v limetkovém másle s vepřovými medailonky
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusLimetka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 400gramůVepřová panenka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 4kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Posypeme ji cukrem, a když zkaramelizuje, zalijeme limetkovou šťávou. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a limetkovou kůru. Podusíme pod pokličkou asi 8 minut. Potom přidáme na kolečka nakrájené cibulky, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.
- 2Omyté, osušené maso nakrájíme na malé medailonky, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty. Přidáme lístky šalvěje a krátce osmahneme.
- 3Medailonky se zeleninou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.