Mrkvokedlubnové placky
45 min.
Ingredience
- 200gramůKedlubna
- 200gramůMrkev kořen
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 4gramyKari koření
- 5gramůKmín drcený
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůPetržel - nať
- 2decilitryOlej rostlinný
- 150gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
54 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev i kedlubny oloupeme, nastrouháme na hrubo, v míse smícháme se solí, pepřem, moukou, vejci, okořeníme kmínem, kari a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Těsto nabíráme lžící, na rozpáleném oleji tvoříme na pánvi malé placičky, opékáme je do zlatova z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.