Mrkvová pěna se sýrem

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčatová směs: smícháme 2 oloupaná, semen zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, půlku nadrobno nasekané cibule, 1 lžíci nasekaného čerstvého koriandru, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku balsamica. Přikryjeme a necháme vychladit.
  • 2
    Mrkvová pěna: nakrájené mrkve povaříme ve slané vodě do měkka, vyjmeme je a 125 ml vývaru dáme stranou.
  • 3
    Do odložené vody po mrkvi dáme cca 0,5 kostky zeleninového vývaru a rozpustíme. Přidáme želatinu a necháme cca 3 minuty nabobtnat.
  • 4
    Misku ponoříme do hrnce s vařící vodou, až se želatina rozpustí.
  • 5
    Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme nadrobno nasekanou 1 cibuli, 3 nasekané stroužky česneku.
  • 6
    Přidáme 2 oloupaná, semen zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, kmín a mícháme cca 5 minut, až směs zhoustne.
  • 7
    Mrkve, rajčatovou směs z pánve a želatinovou směs rozmixujeme, přidáme sýr lučinu a opět rozmixujeme.
  • 8
    Mističky vymažeme olejem, dáme do nich mrkvovou pěnu a necháme cca 3 hodiny chladit.
  • 9
    Podáváme servírované na talíři s vychlazenou rajčatovou směsí, zdobené lístky řeřichy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.