Mrkvová pěna se sýrem
40 min.
Ingredience
- 250gramůMrkev kořen
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1,5lžičkyŽelatina
- 3lžíceOlej olivový
- 1,5kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaKmín celý
- 75mililitrůLučina smetanový sýr
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceŘeřicha
- 18gramůČesnek
- 1litrVoda pitná
- 0,5kostkaZeleninový bujón
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčatová směs: smícháme 2 oloupaná, semen zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, půlku nadrobno nasekané cibule, 1 lžíci nasekaného čerstvého koriandru, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku balsamica. Přikryjeme a necháme vychladit.
- 2Mrkvová pěna: nakrájené mrkve povaříme ve slané vodě do měkka, vyjmeme je a 125 ml vývaru dáme stranou.
- 3Do odložené vody po mrkvi dáme cca 0,5 kostky zeleninového vývaru a rozpustíme. Přidáme želatinu a necháme cca 3 minuty nabobtnat.
- 4Misku ponoříme do hrnce s vařící vodou, až se želatina rozpustí.
- 5Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme nadrobno nasekanou 1 cibuli, 3 nasekané stroužky česneku.
- 6Přidáme 2 oloupaná, semen zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, kmín a mícháme cca 5 minut, až směs zhoustne.
- 7Mrkve, rajčatovou směs z pánve a želatinovou směs rozmixujeme, přidáme sýr lučinu a opět rozmixujeme.
- 8Mističky vymažeme olejem, dáme do nich mrkvovou pěnu a necháme cca 3 hodiny chladit.
- 9Podáváme servírované na talíři s vychlazenou rajčatovou směsí, zdobené lístky řeřichy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.