Mrkvová polévka s čočkou a rajčaty

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou omytou mrkev a mladou kedlubnu nastrouháme na hrubším struhadle. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní nastrouhanou zeleninu a krátce ji osmažíme. Pak přidáme promytou červenou čočku, přilijeme horkou vodu a budeme čočku pomalu vařit 20 minut. Přibližně 10 minut před dovařením do polévky dáme rozmačkaná konzervovaná loupaná rajčata, majoránku, utřený stroužek česneku a podle chuti sůl a pepř. Polévku dovaříme, dáme do talířů, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.