Mrkvová polévka s čočkou a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůKedlubna
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej sezamový
- 1kusCibule lahůdková
- 100gramůČočka červená
- 600mililitrůVoda pitná
- 550mililitrůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaMajoránka
- 1stroužekČesnek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou omytou mrkev a mladou kedlubnu nastrouháme na hrubším struhadle. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní nastrouhanou zeleninu a krátce ji osmažíme. Pak přidáme promytou červenou čočku, přilijeme horkou vodu a budeme čočku pomalu vařit 20 minut. Přibližně 10 minut před dovařením do polévky dáme rozmačkaná konzervovaná loupaná rajčata, majoránku, utřený stroužek česneku a podle chuti sůl a pepř. Polévku dovaříme, dáme do talířů, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.