Mrkvová polévka s játrovými toasty

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli(2ks) a česnek nasekáme. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na 2 lžících oleje, přidáme cibuli a česnek, osmahneme a vložíme připravenou zeleninu. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut.
  • 2
    Do polévky přidáme okapané fazole, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku (1 lžičku ponecháme na ozdobu).
  • 3
    Zbylou oloupanou cibuli nasekáme, osmahneme na oleji a opečeme na ní očištěná játra. Potom játra rozmixujeme, osolíme, opepříme a namažeme na opečené krajíčky bagety. Ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme k polévce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.