Mrkvová polévka s játrovými toasty
50 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2kusyCeler řapíkatý
- 50gramůAnglická slanina
- 3lžíceOlej olivový
- 750gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 315mililitrůFazole bílé sterilované
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 150gramůJátra kuřecí
- 1kusBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli(2ks) a česnek nasekáme. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na 2 lžících oleje, přidáme cibuli a česnek, osmahneme a vložíme připravenou zeleninu. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut.
- 2Do polévky přidáme okapané fazole, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku (1 lžičku ponecháme na ozdobu).
- 3Zbylou oloupanou cibuli nasekáme, osmahneme na oleji a opečeme na ní očištěná játra. Potom játra rozmixujeme, osolíme, opepříme a namažeme na opečené krajíčky bagety. Ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme k polévce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.