Mrkvová polévka s krůtím masem
45 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 250gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 500gramůMrkev kořen
- 2kusyJablka
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme, vetřeme do nich sůl a pepř, zprudka je opečeme na lžíci oleje. Zmírníme příkon tepla, maso zvolna opékáme ještě 10 minut. Opečené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě. Výpek zředíme vývarem a dáme stranou.
- 2Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Omytá jablka nakrájíme na kostky.
- 3Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme mrkev, jablka, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut. Potom vše rozmixujeme, smícháme se zbylým vývarem a výpekem. Polévku osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem.
- 4Podáváme s nudličkami masa a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.