Mrkvová polévka s pomeranči

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky a pod pokličkou vaříme v menším množství vody asi 15 minut doměkka. Uvařenou mrkev rozmixujeme.
  • 2
    Šťávu ze dvou pomerančů vmícháme spolu se smetanou do mrkvového pyré. Přilijeme vývar, vše necháme přejít varem a podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme hřebíčkem.
  • 3
    Zbylý pomeranč oloupeme a dílky mírně osmahneme na troše másla a vložíme do polévky.
  • 4
    Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme nastrouhaným kokosem a snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.