Mrkvovo-pomerančový salát s fenyklem

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou mrkev škrabkou nakrájíme na tenké proužky. Pomeranče oloupeme včetně bílé vnitřní slupky a nad mísou rozdělíme na dílky, abychom zachytili šťávu. Očištěný fenykl nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Mrkev, pomeranče, fenykl a omytou potočnici vložíme do mísy. Olej smícháme s citronovou šťávou, pomerančovou šťávou, medem, solí, pepřem a nasucho opraženým sezamem. Ušleháme zálivku, nalijeme na salát a vše promícháme.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.