Mrkvovo-pomerančový salát s fenyklem
20 min.
Ingredience
- zálivka
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkySezam - semena
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou mrkev škrabkou nakrájíme na tenké proužky. Pomeranče oloupeme včetně bílé vnitřní slupky a nad mísou rozdělíme na dílky, abychom zachytili šťávu. Očištěný fenykl nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Mrkev, pomeranče, fenykl a omytou potočnici vložíme do mísy. Olej smícháme s citronovou šťávou, pomerančovou šťávou, medem, solí, pepřem a nasucho opraženým sezamem. Ušleháme zálivku, nalijeme na salát a vše promícháme.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.