Mrkvovo-zázvorová polévka

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a cibulku s česnekem na něm 5 minut restujeme.
  • 2
    Mrkev a celer oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Zázvor očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mrkev, celer a zázvor vložíme do kastrolu k cibulce a česneku a chvilku restujeme.
  • 3
    Poté přelijeme zeleninovým vývarem a asi 30 minut vaříme, dokud celer a mrkev nezměknou.
  • 4
    Polévku po 30 minutách stáhneme ze sporáku, zeleninu za pomoci mixéru rozmixujeme na jemnou krémovou polévku. Kastrol vrátíme zpátky na sporák a znova přivedeme k varu, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou petrželku.
  • 5
    Poté ihned servírujeme na připravené talíře a zdobíme lžící zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.