Mrkvovo-zázvorová polévka
50 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 4kusyMrkev kořen
- 1kusZázvor celý
- 1200mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a cibulku s česnekem na něm 5 minut restujeme.
- 2Mrkev a celer oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Zázvor očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mrkev, celer a zázvor vložíme do kastrolu k cibulce a česneku a chvilku restujeme.
- 3Poté přelijeme zeleninovým vývarem a asi 30 minut vaříme, dokud celer a mrkev nezměknou.
- 4Polévku po 30 minutách stáhneme ze sporáku, zeleninu za pomoci mixéru rozmixujeme na jemnou krémovou polévku. Kastrol vrátíme zpátky na sporák a znova přivedeme k varu, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou petrželku.
- 5Poté ihned servírujeme na připravené talíře a zdobíme lžící zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.