Mrkvovořepný salát s pomerančem
15 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 500gramůMrkev kořen
- 250gramůČervená řepa sterilovaná
- 3kusyPomeranče
- 30mililitrůOlej olivový
- 10mililitrůHořčice
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 10mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Čerstvou křehkou mrkev nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme sterilovanou červenou řepu a oloupané, na kousky nakrájené pomeranče.
- 2Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a zakapeme zálivkou z oleje, soli, pepře, vinného octa a hořčice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.