Mrkvový salát s ovčím sýrem
40 min.
Ingredience
- 1000gramůMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2kusyŠalotka
- 5lžicOlej olivový
- 4lžíceOcet vinný
- 1lžičkaHořčice dijonská
- 200gramůOlivy černé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
57 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev povaříme asi 20 minut, vyjmeme a po vychladnutí nakrájíme šikmo na silnější plátky. Prošleháme olivový olej s octem a hořčicí. Do mísy vložíme vypeckované, na plátky nakrájené olivy, nasekanou pažitku, oloupané, nasekané šalotky a povařenou mrkev. Vše promícháme a přelijeme připravenou zálivkou. Salát podle chuti osolíme, opepříme a necháme 30 minut rozležet.
- 2Podáváme s ovčím sýrem nakrájeným na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.