Mrkvový salát s ovčím sýrem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
57 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev povaříme asi 20 minut, vyjmeme a po vychladnutí nakrájíme šikmo na silnější plátky. Prošleháme olivový olej s octem a hořčicí. Do mísy vložíme vypeckované, na plátky nakrájené olivy, nasekanou pažitku, oloupané, nasekané šalotky a povařenou mrkev. Vše promícháme a přelijeme připravenou zálivkou. Salát podle chuti osolíme, opepříme a necháme 30 minut rozležet.
  • 2
    Podáváme s ovčím sýrem nakrájeným na kolečka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.