Muffiny s černými olivami a ovčím sýrem
65 min.
Ingredience
- Na posypání
- 60gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- Na vytření a vysypání formy
- 100lžicMouka polohrubá
- 2lžíceOlej olivový
- Těsto
- 2decilitryOlej olivový
- 60gramůAnglická slanina
- 60gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3lžičkyKypřící prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMouka polohrubá
- 70gramůOlivy černé
- 1kusVejce slepičí
- 3špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
74 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Černé vypeckované olivy pokrájíme nadrobno. 150 g ovčího sýra a anglické slaniny rozkrájíme na malé kostičky. Rozmarýn omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.
- 2Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. V pánvi orestujeme slaninu do zlatova, přidáme rozmarýn a promícháme. Do mísy prosijeme hladkou i polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme ovčí sýr, čerstvě pomletý pepř, bílý smetanový jogurt, vejce a směs dobře promícháme. Poté přidáme orestovanou slaninu i olivový olej. Důkladně vše promícháme, když se spojí dohromady, naplníme formičky těstem do dvou třetin. 60 g ovčího sýra rozdrobíme a muffiny posypeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 - 30 minut (do zlatova). Upečené muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků a podáváme teplé nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.