Mufloní guláš na pivě
150 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 600gramůCibule
- 150gramůSádlo škvařené
- 300mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 4stroužkyČesnek
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 3gramyMajoránka
- 3gramyNové koření mleté
- 30gramůPažitka
- 80gramůProtlak rajčatový
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mufloní maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, pažitku posekáme najemno a česnek prolisujeme.
- 2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme rajčatový protlak, promícháme, vložíme do hrnce kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme, zalijeme černým pivem a zvolna dusíme téměř doměkka. Ochutíme česnekem, mletým novým kořením, majoránkou, provaříme, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou, pivo již nepřiléváme, guláš by byl příliš sladký.
- 3Hotový guláš rozdělíme na talíře a jednotlivé porce posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.