Mufloní guláš na pivě

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mufloní maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, pažitku posekáme najemno a česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci na sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme rajčatový protlak, promícháme, vložíme do hrnce kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme, zalijeme černým pivem a zvolna dusíme téměř doměkka. Ochutíme česnekem, mletým novým kořením, majoránkou, provaříme, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou, pivo již nepřiléváme, guláš by byl příliš sladký.
  • 3
    Hotový guláš rozdělíme na talíře a jednotlivé porce posypeme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.