Mufloní guláš s bramborami
150 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 600gramůBrambory
- 400gramůFazole červené sterilované
- 150gramůSádlo škvařené
- 300gramůCibule
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150gramůPaprika zelená
- 6stroužkůČesnek
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5gramůNové koření celé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůJalovec
- 2gramyBobkový list
- 10gramůSůl
- 5gramůKmín drcený
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyMajoránka
- 5gramůPodravka
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mufloní maso očistíme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na slabé proužky, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky, očištěné brambory na kostičky, nakládané fazole a rajčata scedíme.
- 2V hrnci na horkém sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, kmínem, orestujeme, posypeme mletou paprikou, podlijeme pivem, přidáme polovinu česneku a dusíme téměř doměkka. Občas podle potřeby podléváme horkou vodou. Nyní přidáme zbylý česnek, houby, papriky, brambory, rajčata, podle potřeby přilijeme vodu, dochutíme podravkou a dodusíme. Těsně před odstavením ovoníme majoránkou, přidáme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme.
- 3Hotový guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.