Mufloní guláš s pórkem
150 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 600gramůCibule
- 200gramůPórek
- 300gramůLečo sterilované
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPaprika mletá pálivá
- 10gramůKmín drcený
- 3gramyBobkový list
- 2gramyMajoránka
- 20gramůČesnek
- 40gramůHořčice
- 10mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 100mililitrůVíno červené
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůSádlo škvařené
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné mufloní maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka a zelenou část posekáme najemno.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Na cibulový základ nasypeme kousky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, okořeníme bobkovým listem, chvilku restujeme, zalijeme vývarem z kostí a zvolna dusíme hodinu a půl. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, rajčatovým protlakem, červeným vínem, zakápneme worcesterem, přilijeme lečo i s nálevem, přidáme plátky pórku, ovoníme majoránkou, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- 3Hotový guláš rozdělíme na talíře a porce posypeme posekaným zeleným pórkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.