Mufloní guláš s rybízovou marmeládou
120 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 800gramůCibule
- 200gramůSádlo škvařené
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPaprika mletá pálivá
- 200gramůZelenina kořenová
- 15gramůSůl
- 200mililitrůVíno červené
- 30gramůMarmeláda rybízová
- 4stroužkyČesnek
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyNové koření mleté
- 3gramyJalovec
- 2gramyBobkový list
- 1gramHřebíček
- 3gramyMajoránka
- 60gramůChléb konzumní
- 600gramůBrambory vařené
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, promícháme se solí, maso z mladého muflona odblaníme, nakrájíme na menší kostičky, promícháme s osolenou kořenovou zeleninou a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a kůrku staršího chleba nastrouháme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dožluta, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, na tento základ položíme kousky masa se zeleninou, promícháme, když pustí šťávu, okořeníme mletým pepřem, drceným jalovcem, mletým novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem, podusíme a za občasného podlévání vodou dusíme zvolna téměř doměkka.
- 3Přimícháme rybízovou marmeládu, majoránku, česnek, přilijeme červené víno, zahustíme strouhaným chlebem a dodusíme. Před podáváním vyndáme bobkový list a hřebíček.
- 4Hotový guláš podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.