Mufloní guláš s rybízovou marmeládou

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, promícháme se solí, maso z mladého muflona odblaníme, nakrájíme na menší kostičky, promícháme s osolenou kořenovou zeleninou a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a kůrku staršího chleba nastrouháme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dožluta, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, na tento základ položíme kousky masa se zeleninou, promícháme, když pustí šťávu, okořeníme mletým pepřem, drceným jalovcem, mletým novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem, podusíme a za občasného podlévání vodou dusíme zvolna téměř doměkka.
  • 3
    Přimícháme rybízovou marmeládu, majoránku, česnek, přilijeme červené víno, zahustíme strouhaným chlebem a dodusíme. Před podáváním vyndáme bobkový list a hřebíček.
  • 4
    Hotový guláš podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.