Mufloní guláš se zeleninou

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné maso z mladšího muflona nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, celer na kostičky, kapustu na slabší proužky, květák rozkrájíme na malé růžičky, fazolky trochu pokrájíme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, přiklopíme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Do hrnce nasypeme brambory a za občasného podlévání vývarem z kostí dusíme téměř do měkka. Přisypeme zaleninu, přidáme hrášek, špetku mletého pepře, majoránku a dodusíme. Brambory by měly být rozvařené, čímž guláš částečně zahustí.
  • 3
    Mufloní guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. Jako příloha je vhodný čerstvý tmavý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.