Mufloní guláš se zeleninou
130 min.
Ingredience
- 1000gramůMufloní maso
- 100gramůSádlo škvařené
- 200gramůCibule
- 10gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 4gramyMajoránka
- 300gramůBrambory
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůKapusta hlávková
- 50gramůKvěták
- 30gramůHrášek
- 30gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso z mladšího muflona nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, celer na kostičky, kapustu na slabší proužky, květák rozkrájíme na malé růžičky, fazolky trochu pokrájíme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- 2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, přiklopíme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Do hrnce nasypeme brambory a za občasného podlévání vývarem z kostí dusíme téměř do měkka. Přisypeme zaleninu, přidáme hrášek, špetku mletého pepře, majoránku a dodusíme. Brambory by měly být rozvařené, čímž guláš částečně zahustí.
- 3Mufloní guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. Jako příloha je vhodný čerstvý tmavý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.