Musaka
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5litrMléko polotučné
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyLilek
- 4kusyBrambory
- 1špetkaPepř černý celý
- 2decilitryVíno červené
- 3kusyRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1hrstSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
40 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Podélně na 1cm plátky nakrájíme neoloupané lilky, nasolíme a hodinu necháme vypotit.
- 2Nastrouhanou cibuli spaříme s vodou, přidáme máslo a osmahneme. Přidáme maso, sůl, pepř a osmažíme.
- 3Zalijeme vínem, povaříme a přidáme propasírovaná rajčata. Podlijeme a podusíme.
- 4Po vychladnutí přidáme ušlehané bílky.
- 5Na vymazaný pekáč dáme lilky a potřeme máslem, rozprostřeme vrstvu masové směsi, poklademe plátky brambor a potřeme máslem. Střídáme vrstvy a končíme lilkem, zalijeme bešamelem a 45 minut pečeme.
- 6Bešamel připravíme tak, že rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmahneme a přidáváme mléko, žloutky, povaříme a vmícháme sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.