Musaka

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
40 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podélně na 1cm plátky nakrájíme neoloupané lilky, nasolíme a hodinu necháme vypotit.
  • 2
    Nastrouhanou cibuli spaříme s vodou, přidáme máslo a osmahneme. Přidáme maso, sůl, pepř a osmažíme.
  • 3
    Zalijeme vínem, povaříme a přidáme propasírovaná rajčata. Podlijeme a podusíme.
  • 4
    Po vychladnutí přidáme ušlehané bílky.
  • 5
    Na vymazaný pekáč dáme lilky a potřeme máslem, rozprostřeme vrstvu masové směsi, poklademe plátky brambor a potřeme máslem. Střídáme vrstvy a končíme lilkem, zalijeme bešamelem a 45 minut pečeme.
  • 6
    Bešamel připravíme tak, že rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmahneme a přidáváme mléko, žloutky, povaříme a vmícháme sýr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.