Musaka s cuketou
95 min.
Ingredience
- 3kusyCuketa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůHovězí maso mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 4lžíceVíno portské
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
- 300mililitrůOmáčka bešamelová
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 125mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a na 30 minut odložíme stranou, aby pustily přebytečnou vodu. Jarní cibulku a česnek očistíme a na jemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a cibulku s česnekem na něm osmahneme, přidáme mleté hovězí maso a smažíme ještě asi 10 minut. Osolíme a opepříme.
- 2Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve k masu, podlijeme portským vínem, přidáme rajčatový protlak, muškátový oříšek, na jemno nasekanou petrželku, promícháme a sundáme se sporáku.
- 3Na další pánvi rozpálíme olivový olej a plátky cukety na něm z obou stran osmažíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymažeme a střídavě plníme opečenými plátky cukety a směsí s mletým masem. Poslední vrstvou budou plátky cukety. Přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme na 45 minut zapéct do trouby.
- 4Po upečení ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.