Musaka s cuketou

95 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a na 30 minut odložíme stranou, aby pustily přebytečnou vodu. Jarní cibulku a česnek očistíme a na jemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a cibulku s česnekem na něm osmahneme, přidáme mleté hovězí maso a smažíme ještě asi 10 minut. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve k masu, podlijeme portským vínem, přidáme rajčatový protlak, muškátový oříšek, na jemno nasekanou petrželku, promícháme a sundáme se sporáku.
  • 3
    Na další pánvi rozpálíme olivový olej a plátky cukety na něm z obou stran osmažíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymažeme a střídavě plníme opečenými plátky cukety a směsí s mletým masem. Poslední vrstvou budou plátky cukety. Přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme na 45 minut zapéct do trouby.
  • 4
    Po upečení ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.